Асеновград домакинства национална конференция за борба с детската престъпност

За пета поредна година Община Асеновград и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните провежда Национална научно- практическа конференция. Тази година тема е "Агресията в училище, на улицата и в интернет". Близо 100 представители на Местни комисии от страната, Центрове за обществена подкрепа и инспектори от детска педагогическа стая взеха участие днес в конференцията, която продължава три дни. Събитието тази година е уважено и от народния представител Теодора Халачева, която е член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

Начало на националната среща даде заместник-кметът на Асеновград Мария Вълканова и пожела успех на участниците. Първата тема бе "Психически аспекти в работата с жертви на насилие" от клиничният психолог и преподавател в Софийския университет д-р Христо Монов. Д-р Цветанка Иванова от Академията на МВР представи своята разработка на тема "Психоаналитични аспекти на насилието между връстници. Кибертормоз."

Тези и други теми от Конференцията бяха събрани в сборник, който получи всеки един от участниците. Идеята е обмяна на опит и идеи в тази област за по-добра превенция.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини