Димитровградчанка представи духовен наръчник в бездуховното време

    Започнах да пиша заради въпросите в мен - емоции, чуства и мисли, които напираха, но процесът беше полезен за мен. Това заяви димитровградчанката Жанета Стайкова, която представи дебютна своята книга в КДК "Да нахраниш анаконда". Жанета е филолог по образование, но в последните години се занивама с психотерапия. Работата й в тази област е станала причина за появата на творбата.Книгата "Да нахраниш анаконда" бе наречена още духовен наръчник, ценен в това бездуховно време. 

    "Мило и малко тъжно ми е, че съм тук в Димитровград, но исках са ви срещна - не като автор на книгата, а човешки с всеки от вас", сподели още димитровградчанката. Благодари на семейството и приятелите за подкрепата. Жанета е филолог по образование, но в последните години се занивама с психотерапия. Съдържа и случни от работата на Жанета и личните й преживявания

    За творбата говори литераторът Диана Бонева. Според нея, в книгата ясно личи любовта на авторът към словото, с което тя борави умеро. В жанрово отношение тя е нещо между публицистика и психология, но със сигурност е литературен факт.

    "Светъл пътеводител, така необдохим в това време на духовна нищета. Ценна и дълбока книга, в която Жанета споделя душата си" По този начин поетесата Дима Чонова сподели задочно мнение за книгата по време на творчестата вечер.

    Много приятели на Жанета от ученическите й години и близки уважиха творческата вечер в кафето на клуба. Илюстрациите в книгата на Жанета са дело на Диана Иванова, на корицата е разположена картина на Христо Панев.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Им
      име2
      0 0
      20:27, 24 юни 2017
      Заглавието на книгата е много интригуващо. Къде може да се закупи?
    Последни новини