БСП прие от държавата паметника на Бузлуджа за срок от 10 г.

БСП се съгласи държавата да й предостави монумента на връх “Бузлуджа“ за срок от десет години.

Националният съвет на партията приема този вариант, след като тази седмица стана ясно, че е изпуснат срокът БСП да си прехвърли собствеността безсрочно. 

Още преди шест години държавата изразява готовност да прехвърли собствеността върху монумента на БСП, но партията не предприе необходимите действия за това. 

По тази причина беше предложен вариантът безвъзмездно ползване за срок не по-дълъг от 10 години, който дава право на ремонтни дейности.

Широкомащабна дарителска кампания за ремонта на монумента на Бузлуджа ще организира БСП, след като поиска да поеме стопанисването на социалистическия символ. 

"Ще организираме дарителска кампания, в която да се включат всички, които искат България да има културно наследство", обяви депутатът от „БСП за България" Крум Зарков пред bTV.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза преди два дни, че са се явили много кандидати, политически партии, неправителствени организации, които искат да стопанисват монумента.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чо
    Чобанина
    2 -3
    16:12, 24 юни 2017
    Ей комуняги, вземете направете една хижа и ресторант барем
  • 2
    Со
    сокачев елекси
    3 -2
    17:15, 24 юни 2017
    Каква стана тая работа сега оказа се че в държавата има паметници на КОМУНИСТИТЕ а отделно от тях на ФАШИСТИТЕ и вместо народа да е единен той се разединява Еееее при соца всичко беше БЪЛГАРСКО Е ако Плевнелиев ни ПРИЗОВЕ на ПОХОД срещу РУСИЯ кой ще тръгне Аааааа да ме хване за оная работа аз няма да тръгна
Последни новини