"Млади тракийци" взе наградата за най-добър оркестър на Фестивала в Асеновград

Музикантите от "Млади тракийци” получиха най-високата награда на Фестивала за сватбени оркестри, който се проведе в Асеновград. Оркестърът от град Раковски бе признат за най-добрия сред участниците. Наградата за най-добър инструменталист взе кларнетистът Милен Димитров от оркестър "Колорит" - Хасково, а титлата "Най-добър изпълнител" отнесе дуетът от оркестър "Феникс" - Пловдив Надя Андреева и Десислава Лалева.

Жури на фестивала бяха проф. акад. Милчо Василев - ректор на АМТИИ-Пловдив и членове проф. д-р Любен Досев - преподавател по кавал в АМТИИ, и доц. Д-р Владимир Владимиров- ръководител катедра "Музикален фолклор" при АМТИИ и преподавател по тамбура.

Наградите връчи зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова.

Две последователни вечери музиканти от цяла България, включително и оркестри от Македония и Сърбя, се надсвирваха на площада в Асеновград. Фестивалът включваше също и състезания за публиката на ритуални сватбарски танци, ревю-конкурс за нетрадиционни и авангардни сватбени костюми, конкурс за най-смешни сватбени видеоклипове, представяне и дефиле на асеновградски модни къщи.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини