Хиляди асеновградчани въстанаха срещу ромския терор

    Заради побоя, нанесен над гребци в ученическа възраст и треньори от спортния клуб в града, пред паметника на цар Иван Асен II и в центъра на Асеновград тази вечер се събраха хиляди недоволни граждани. Организацията им премина изцяло в социалната мрежа. На място, за да ги подкрепят, с машините си пристигнаха и стотици рокери от района. За реда се грижиха полицаи, имаше осигурена и линейка, а подстъпите към циганската махала бяха завардени. Протестът мина изцяло мирно, без провокативни думи и действия. Скандиранията се ограничиха до класическо-родолюбивото "Българи юнаци!". Исканията на асеновградчани са единствено и само за справедливо наказание на развилнелите се преди ден роми, подчертаваха всички на протеста. От днес в подкрепа на това стартира и подписка.

    Припомняме, че придобилият сериозни размери конфликт започна по време на тренировките на Клуба по кану-каяк "Асеновец" на язовир "40-те извора", след което се пренесе пред болницата в града. В резултат пострадаха четирима, на които се наложи оказването на медицинска помощ.

    При извършените огледи на местопроизшествие като веществени доказателства бяха иззети брадва, лопата, дървени летви и други. Интензивното извършване на процесуално-следствени действия - разпити, разпознавания, огледи на веществени доказателства и назначаване на медицински експертизи за установяване на телесни повреди и т.н. продължава.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини