Зловещата вечеря на една язидка - едногошиният й син

Не се вижда краят на борбата с радикалните ислямисти от Ислямска държава. На света междувременно стават известни все по-ужасяващи свидетелства на жертви на ИД.

Виан Дахил, която е язидка, член на иракския парламент, гостува в египетската телевизия Extra News и разказа какво е чула от жертви на Ислямска държава. Интервюто й, преведено от Middle East Media Research Institutе, веднага се разпространи в интернет, пише "Индипендънт".

Макар че подробностите са ужасяващи и нечовешки, за тях трябва да се говори, защото те показват жестокостта на ИД.

Дахил разказа историята на пленница в терористичен лагер, която дни наред била оставена без храна.

"Три дни не й били давали нищо, нито храна, нито вода. След това й донесли чиния с ориз и месо. Жената изяла храната, защото била ужасно гладна. Когато свършила, терористите й казали, че са сготвили месото на нейния едногодишен син, когото били взели от нея и тя точно това е изяла", каза Виан Дахил за ужас на интервюиращия, който не успя да овладее емоциите си от шока.

Тази жена е била спасена от лапите на "Ислямска държава".

Виан Дахил разказа и други ужасяващи форми на изтезания от страна на терористите. Предаде думите на момиченце, чиито шест сестри били пленени в лагер. Една от тях – на 10 години, била изнасилена до смърт пред очите на сестрите й и баща й.

Около 10 000 язиди са били убити или пленени по време на операциите на ИД в Ирак през лятото на 2014 г., пише "Индипендънт". Терористите са държали жените като сексуални робини, другите са били убивани и хвърляни в масови гробове.
 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини