Правят полицейски участък в кв. "Лозница"

841 лица без адресна регистрация са открити в кв. "Лозница". Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по време на срещата в широк формат в Асеновград, на която присъстваха тримата депутати от общината, представители на местната власт, на полицията и на протестиращите. По думите на директора на Областната дирекция на МВР комисар Атанас Илков проверките продължават. До момента са описани 17 незаконни постройки. 

На кмета Емил Караиванов бяха връчени исканията на протестиращите, формулирани в 9 точки, които по-рано днес получи и вицепремиерът Симеонов по време на срещата му в столицата с представители на недоволните асеновградчани. Ромският квартал на Асеновград ще се сдобие с полицейски участък. Това е един от ангажиментите, които пое вицепремиерът. Сред другите са строго за спазване на забраната за къпане в язовир "40-те извора", както и във фонтаните в центъра на Асеновград. 

"Защо се е стигна дотук изобщо, кой го позволи?", интересуваха са гражданите. С отговорите се зае депутатът Христо Грудев, бивш кмет на Асеновград, който влезе в пряк сблъсък с част от протестиращите. По думите им незаконно строителство в циганската махала е било точно по време на неговото кметуване, на което той не се противопоставил. "Откъде знаете, че не съм? Непрекъснато сме правили проверки и с ЕВН, и с всички", контрира ексградоначалникът. 

Ще се приложат ли мерките, които се прилагат за кв. "Лозница" и в село Боянци, попита съветникът от ГЕРБ Костадин Яков. Ще направим необходимата проверка, стига да сигнализирате като гражданин, а не да използвате срещата за политическа трибуна, отговори кметът Емил Караиванов.

"Проблемът е, че хората вече не вярват на никого, явно всички дотук са спали", коментираха някои от гражданското представителство. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини