Областният управител Славов представи политическия си екип

Изображение 1 от 3

    Днес областният управител Недялко Славов официално представи политическия си екип от двамата си заместници – Андриян Петров и Владимир Гърбелов и експерт „Връзки с обществеността” – Рада Кузманова пред ръководителите на държавните институции и ведомства на регионално ниво и представителите на националните и местни медии в област Смолян.

    Областният управител набеляза ресорите, за които ще отговарят заместниците му: „Владимир Гърбелов ще отговаря за земеделие и гори, опазване на околната среда, туризъм, защита на потребителите, обществен ред, превенция от корупция, административно и информационно обслужване и сигнали на гражданите, демографски, етнически и миграционни въпроси. Андриян Петров ще отговаря за политиките в секторите: култура, социална политика, транспорт, съобщения и енергетика, образование и наука, здравеопазване, спорт и младежки дейности.” Славов уточни, че лично ще съблюдава политиките по взаимодействието между държавните институции, между съдебната и изпълнителната власт, управление на бюджет, финанси и човешки ресурси, управление и разпореждане с държавна собственост, регионално развитие и международно сътрудничество, превенция на риска, отбранително-мобилизационна подготовка, бедствия и аварии.

    Славов изрази своето задоволство от състава на политическия си кабинет: „В процеса на номиниране се проведоха много разговори и консултации, както между коалиционните партньори, така и вътре в самите партии, подходи се изключително отговорно и аз мисля, че се подбраха политическите фигури, които ще дадат съществен положителен принос в работата на Областна администрация Смолян. Всеки един от заместник-областните управители има своя богат политически и житейски опит. Ресорите са съобразени преди всичко с професионалният им опит, но и са съобразени с разпределението на отделните политики от коалиционните партньори в състава на правителството. Подчертавам, както заявих при встъпването си в длъжност, че съществени промени в нашия стил на работа няма да има – продължаваме целеустремено да следваме изпълнението на задачите си, приемаме присърце всеки проблем на региона.”

    Областният управител отбеляза, че има очаквания политическите атаки към представяната от него институция да зачестят и да се засилят. „Считам това за нормално. Ще го отдам на добрата ни работа и предвид убедителните изборни резултати. Но нека все пак да не забравяме, че областният управител представлява държавата и няма как да очакваме хората да имат доверие в държавните институции, ако ние самите подронваме незаслужено техния авторитет. Приемаме всяка градивна критика и препоръки от всеки. Ще продължим по същия начин да имаме непосредствен контакт с вас, както го правихме досега, като част от политиките по прозрачност и публичност. Продължаваме да работим за сериозни инвестиции в инфраструктурата, за реализацията на важни проекти, които и хората очакват, голяма част, от които стартирахме по време на предишния ни мандат. Ще обърнем сериозен фокус върху работата на държавните институции, за повишаване качеството на административното обслужване, за прозрачност и добро взаимодействие помежду им.”

    Той уточни, че предстои през следващите дни да бъде актуализиран състава на областните комисии и съвети, съобразно определените правомощия между заместник-областните управители.  

    Областният управител обсъди с ръководителите на държавни институции и ведомства на регионално ниво и въпроса, свързан с действията за подобряване на взаимодействието и улесняване на  административното обслужване в област Смолян. Той им напомни, че това е един от приоритетите на правителството и имат съществена работа в тази посока. Във връзка с това Славов ги информира, че през следващите месеци ще проведе срещи с всеки от тях по отделно, за да уточнят по-детайлно необходимите дейности за облекчаване на административната тежест на съответната институция.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Же
      жена от ЖЕНИ ГЕРБ
      1 0
      18:16, 12 юли 2017
      Кой гледа в обектива да не я пропусне? Нашата лидерка, г-жа Петя ПАМПОРОВА, баш човека на г-н Мелемов и реалния ръководител на представените. Браво г-жо Пампорова, ние знаем и се гордеем, че каквото решим в ЖЕНИ ГЕРБ, това ще им нареди г-н Мелемов да реализират.
    Последни новини