Робот напусна работа демонстративно като се удави във фонтан

Някои роботи изглежда приемат твърде насериозно цялото това “да бъдем като хората” нещо. Чувал съм хора да се шегуват, че ще скочат в реката или от прозореца, ако се почувстват депресирани. Един патрулиращ робот, натоварен със задачата да се грижи за сигурността, изглежда тълкува заканите буквално, пише в материала си Нат Гарън.

Все още не разполагаме с цялата информация, но изглежда роботът Knightscope K5 се е хвърлил във фонтана на бизнес сграда в САЩ. Няма информация дали е оцелял, нито каква е причината за инцидента. Дали е мразел работата си? Или току-що е чул шокиращи новини? А може би е осъзнал, че бъдещето всъщност не е сега.

Моделът K5 често попада в новините. По-рано през годината пиян мъж бе арестуван, след като събори на земята робот К5, макар че машината невинаги е в ролята на жертва. Миналото лято робот от същия модел препъна малко дете, преди хладнокръвно да се измъкне.

К5 е патрулиращ робот, грижещ се за сигурността, висок 1.50 метра, с тегло 135 кг.

Формата му, наподобяваща ракета, и липсата на ръце правят невъзможно роботът да се изправи в случай на прекатурване, но днешния му скок право във фонтана изглежда като акт на свободна воля.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини