Читател: Откъде да минат майките с количките?

“Откъде да минат майките с количките?”, пита възмутено нашият читател Гюрай, който ни изпраща и снимка на паркирани безразборно коли, които не оставят никакъв шанс за пешеходците. Още по-малко пък за майки с колички, каквито има много в района.

Мястото е локалното платно на бул. “Васил Левски”, до бл. 26. Там има няколко магазина – за хранителни стоки, за месо и други, и е много оживено.

Снимката не се нуждае от коментар.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Чо
    Чобанина
    42 -5
    15:30, 21 юли 2017
    Ето още един пример, че Аскуфската полиция не си гледа работата, как може бе, заплати вземате от наште данъце бе аранколу !!! Вземетте свършете барем за 5 лв работа бре дейба некадърниците, които не са си свършили работата - да освободят тротоарите за майките с деца !!!
  • 2
    Ня
    Няма значение
    12 -9
    16:23, 21 юли 2017
    Не оправдавам шофьорите, но там пред магазина и месарския магазин много явно са оцветени жълти линии за спиране на МПС, а хората как да спрат до магазина?
    • Чо
      Чобанина
      28 -7
      16:38, 21 юли 2017
      И на тротоара ли е разрешено спирането бе каунь ???
  • 3
    Де
    Деляна Христова
    10 -2
    16:42, 21 юли 2017
    Жълтите линии ги разчертаха и на следващия ден и ги почерниха. Най-разумния вариант е да се начертаят обратно, т.е . паркирането да е успоредно на улицата, а не напречно. Така ще се заеме полоивината място от колите и ще остане достъчно място и за пешеходците. Просто трябват едни топки или конуси, каквито имаше преди години, но ги отстраниха заради магазините.
  • 4
    Ма
    Мария
    17 0
    17:07, 21 юли 2017
    С количка от там.не мога да мина.. това е пешеходна зона а не паркинг
    • Де
      Деляна Христова
      5 0
      21:44, 21 юли 2017
      Да, и аз твърдя, че откакто този квартал съществува - това там винаги е било тротоар. Но сега като се появиха магазините - изведнъж стана паркинг. А на така обособеното малко тротоарно пространство непосредствено около магазините, пак не може да се мине пеш, камо ли с количка.Още повече, че вратите на магазините се отварят навън, а дори пред някои от тях има маси. В отговор на моята жалба към общината/още при бившия/ кмет получих: "Ще бъдат ПОМОЛЕНИ собствениците на магазините да приберат масите" Аз все още се чудя в какво се изразява това "ПОМОЛВАНЕ" Явно статута на тази отсечка не е ясен - тротоар или паркинг!
  • 5
    Чо
    Чобанина
    17 -5
    17:11, 21 юли 2017
    При всички положения общината не си е свършила работата - срам и позор за некадърниците от община ХАсково и прилежащата й общинска полиция от Сен Тропе :)))
  • 6
    Ма
    МАНГО
    23 0
    17:25, 21 юли 2017
    Могат да спрат от другия край на магазина, могат да спрат 100 м. по-напред.
    Ама нали селяните са свикнали да ходят с колата и до тоалетната.

    П.П. Да направят законите така, както за новопостроени жилищни сгради - да има гаражи на определен брой жилища. Когато един търговец не може да осигури определен брой паркоместа спрямо квадратурата си на търг.площ - да не получава разрешително.
  • 7
    Ге
    Георги
    14 0
    17:39, 21 юли 2017
    Това нее само там,спират се коли там кадето тротоара е направен с наклон за минаване на колички . Много тъпа история с това паркиране .
  • 8
    Рр
    РРоска
    13 0
    18:16, 21 юли 2017
    Идете да видите пред магазин Мадара какъв хаос от коли е всяка вечер всеки паркирва където си иска ...циганията е страшна
  • 9
    Аз
    Аз
    21 0
    18:29, 21 юли 2017
    То само там да беше така! В целият град колите са спрели по тротоарите, а някъде и на две редици дори. Давам ви 2 примера: вървя си по тротоара и един давайки назаз, за да спре на тротоара почти ме удари - аз се развиках и спря. А от другия съм още по потресена - стои една жена на възраст на тротоара без да се движи и една госпожа с лъскава кола и се разсвири да се дръпне та тя да може да паркира на тротоара. Аз се движех по тротоара и веднага реагирах, както и други преминаващи хора - резултат нямаше. Дебелата шофьорка на лъскавата кола си спря и въобще не и пукаше. Господа управници и полицай - глобявайте по-сериодно и навсякъде в града - положението е трагично!
  • 10
    21
    21
    7 -2
    23:05, 21 юли 2017
    А Хасково нет нема ли да сезира полицията , 4е служител на полицията най вероятно заплашва данъкоплатците по този на4ин, най лесно полицай може да намери айпи адреса на писа4ите в нета
  • 11
    Ми
    Мими
    4 0
    12:45, 23 юли 2017
    Не само, че паркират по тротоара, но и паркират на самия завой! Видимостта е 0!!! Уличката е много тясна! От как направиха кръговото и по този начин локалното и направиха тези остри завои, е истинско предизвикателство да преминеш безпроблемно! Не може микробуси да спират точно на завоя, за да си разтоварват, или просто на някой му кефнало и спрял там за да вземе нещичко от магазина! Защо не спират в пресечката зад магазините? Не може с колата или микробуса да влязат в магазина, все още не е възможно! Същото е и с магазина по- нагоре - Фамилия! Безумни решения и разрешителни! Кошмар е всеки Божи ден! Вземете мерки!

Случаен виц

Последни новини