Областният стяга институциите за борба с пожарите

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев проведе работна среща с ръководителите на институциите, имащи пряко отношение към предотвратяването и справянето с пожари в региона. В срещата участваха директорите на Областната дирекция на МВР Хасково Ангел Цанков, на пожарната Николай Вълчев, гл. инспектор Димитър Колев от пожарната в Хасково, директорът на Държавно горско стопанство Любомир Илиев, на Държавен фонд „Земеделие“ Динко Господинов и началникът на отдел във фонда Калин Йорданов, майор Пламен Кирилов - заместник-командирът на Военно формирование 52 740.

    „При възникване на пожар всички знаем задълженията си и миналото лято показахме, че работим в синхрон. Въпросът сега е да предприемем допълнителни мерки, чрез които да не допуснем такава кризисна ситуация, както през лятото на 2016 година“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев.

    Всички институции, според правомощията си, трябва да се ангажират с превенцията на пожарите. Земеделските стопани по регламент трябва до края на юни да са почистили пасищата си от храсти и растителност, затова не е редно сега, при тези високи температури, да влизат с тежка техника да чистят. Значителен процент от големите пожари, които водят до необратими щети, се предизвикват именно при почистване на пасища, припомниха експертите. Не всички стопани са недобросъвестни. Напротив, нарушителите се броят на пръсти, но е важно и те да разберат, че един голям горски пожар носи загуби за всички. Участниците в работната среща се обединиха около позицията, че е добре всеки кмет на населено място да уведоми хората за опасността от пожари и да поддържа връзка със земеделските стопани в селото. Кметовете на общини също да предприемат необходимите мерки и да информират населението за задълженията му да спазва противопожарните правила и участва в предотвратяването на пожари и последиците от тях.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Go
      google
      7 -2
      19:05, 25 юли 2017
      Ха ха ха

      дим и пушек
    • 2
      Ат
      Атанас
      6 -3
      20:00, 25 юли 2017
      Николай Вълчев явно не е бил там,иначе няма как да не му покажат мазната муцка.
    • 3
      Ха
      хасковлия
      2 -1
      21:54, 25 юли 2017
      А-танас голям тъпак!!!!

    Още новини

    Последни новини