Мим вае от балони Мики Маус, животни и приказни герои в Хасково

Изображение 1 от 5

    Мики Маус, патето Донълд, кученца и много други приказни герои оживяват в ръцете на мима Цветан Милев. 31-годишният хасковлия от няколко дни е в родния си град за радост на децата по главните улици.

    Днес той забавляваше преминаващи малчугани с придружители, извайвайки пред погледите им различни животни и фигури. Малко момиченце, което беше съпровождано от майка си, получи куче от атрактивния магьосник. По-големите батковци и каки пък застанаха до неподвижната гримирана статуя да се снимат.

    Цветан започнал да практикува професията на мим през 2011 г. Идеята за това дошла от негов познат от драматичния театър в Пловдив, който също правил различни фигури от балони. „Тогава си казах: Защо да не мога и аз“, помислил си хасковлията. Още същия ден купил няколко пакета с балони и започнал да експериментира. „Цяла нощ се занимавах, ръцете ми бяха в кръв, но постепенно нещата започнаха да се получават“, обясни Цветан. По-късно заминал с приятел в Лондон, където около 2 г. забавлявал местните, след което се прибрал и заживял в Пловдив, където също периодично излиза по главната улица, гримиран и облечен в атрактивен костюм. Той обясни, че падготовката за излизане на улицата му коства около 30-40 мин.

    Мимът Цветан обясни, че ще остане в Хасково до понеделник.

    Следващата дестинация за мима е Несебър.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пе
      Петкин
      4 0
      13:52, 28 юли 2017
      Този може само пасти да яде пред Янко Митев!
    Последни новини