Нова идея: Училището да започва от 1 септември

Учениците да тръгват на училище от 1 септември, както е в цяла Европа, са предложили работодателските организации на Министерство на  образованието и науката. 

Това съобщи пред Нова телевизия зам.-министърът на образованието Деница Сачева. Тя уточни, че в момента се проучва общественото мнение за промените на ваканциите на учениците и се събират мнения от всички заинтерсовани страни. Предложенията си всички могат да дадат в МОН до 28 август.

А това дори вече били направили работодателите  - именно тяхна е идеята училището да се премести с 15 дни по рано  - от 1-ви, а не от 15-ти септември.  

МОН обяви графика за ваканциите през учебната 2017/2018 година.

Според него учебната година ще е със седмица по-дълга. Той предвижда почивки за учениците в почти всеки месец. Ваканциите са традиционните – есенна, коледна, междусрочна и пролетна, но са малко по-дълги от ваканциите през миналата учебна година.

По-дълга есенна, по-дълга коледна и по-дълга пролетна ваканция ще ползват всички ученици от I до ХI клас. Така те ще бъдат задържани по-дълго в училище и ще приключат учебните си занятия с една седмица по-късно.

Промяната не увеличава броя на учебните им дни и часове, а е резултат от по-дългите почивки през годината.

Източник: http://offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини