Amazon ще наеме 50 000 служители на 2 август

Amazon Jobs Day  ще се проведе на 2 август и в рамките на деня онлайн гигантът планира да наеме 50 000 нови служители на работа.  До 2018 г. Amazon възнамерява да наеме 100 000 работници на пълен работен ден, въпреки факта, че в компанията работят хиляди роботи, съобщава Fortune.

По време на Amazon Jobs Day кандидатите са поканени в центровете за изпълнение на поръчките в цялата страна, където ще им бъде показано как работи Amazon, ще се проведат интервюта и веднага на място ще бъде предложена работа. Според ръководителя Джон Олсен, компанията предлага „конкурентна заплата и бонуси“.

С непълна заетост са 10 000 от наличните свободни работни места. Amazon търсят предимно служители за центровете за обработка на заявките, разработчици, специалисти по обработка и анализ на данните и специалисти за работа с клиенти.

Както отбелязва изданието Quartz, в Amazon работят около 80 000 робота, но това не премахва необходимостта от хора. В бъдеще складовете ще стават все по-автоматизирани, но това не означава, че компанията няма да има нужда от служители. Ако се изпълни планът за наемането на новите 100 хил., броят им ще стане 280 хил.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини