Нов завод за авточасти за немски коли откриха в Пазарджик

Изображение 1 от 2

    Инвеститорите са тук, важно е да отговорим на нуждите им за високо квалифицирана работна ръка. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пазарджик, където присъства на откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти. Премиерът отбеляза значението на образованието и на дуалното обучение, което спомага за квалификацията на младите хора, на фона на ниската безработица в страната. Той напомни, че наскоро беше открита друга германска инвестиция у нас и изрази увереност, че такъв интерес ще продължава да има.

    На въпрос за предстоящата визита в Република Македония, премиерът изтъкна, че отива с ясен мандат въз основа на приетата от парламента декларация във връзка с договора за добросъседство. Борисов акцентира и върху важността на Коридор номер 8 за развитието на региона.

    Премиерът коментира и темата за борбата с корупцията. Пълното му изказване може да чуете в прикачения файл.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Па
      Панев
      5 0
      11:46, 1 авг 2017
      Високотехнологичните производства си остават в Западна Европа! Тук, където работната ръка е най-евтина, мизерно евтина и поради това с постоянно текучество, се прилагат най-низшите технологии! Затова и ЕС нищо не казва за очевидно ниските ни работни заплати - ами просто има интерес от това! Честито!
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      3 0
      13:19, 1 авг 2017
      Плювньо какво прави там?
    Последни новини