Изложба от 11 табла описва живота и делото на Левски

    Пътуваща изложба за 180 г. от рождението на Васил Левски беше показана във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Тя носи името „Посветен на отечеството“ и е организирана от Националната библиотека „Св. св. Кирил и Метой“. Експозицията съдържа 11 табла с документални материали за живота и делото на Апостола на свободата.

    До момента изложението е показано в няколко града в страната, като Хасково е първа спирка от втори етап на пътуванията, обясни д-р Камелия Божилова от Националната библиотека.

    Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ се включи в експозицията със свои материали за Левски. Домакините показаха книги, сборници, статии от периодични издания, графики и снимки. Те разкриват в различни аспекти живота и дейността на Дякона. Отделено е и специално място за материали, свързани с пребиваването на Левски в хасковския регион.

    „Целта на изложбата е да помним и предаваме делото на Левски. Името му обединява българите и то е гордост за всеки един от нас.“, каза директорът на библиотеката Кирилка Страшникова при откриване на изложбата. Гост на събитието беше и кметът Добри Беливанов.

    Изложбата ще остане в Хасково до края на месеца.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Та
      Таня
      2 0
      13:13, 3 авг 2017
      Страхотно,но пак без логична мисъл.Това се прави не през ваканции и отпуски.Децата трябва да бъдат заведени и да се учат,сега кой ще ти отиде и гласност трябва.
    Последни новини