Обвинения в двойно убийство повдигнати на полицай

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу обвинения в двойно убийство Венцислав Караджов. 

В началото на юни м.г. вече бившият служител на "Икономическа полиция" в Пловдив Венцислав Караджов (46 г.) бе обвинен, че е убил майка си Божура Караджова (69 г.) и баща си Цветан Караджов (74 г.). Телата бяха открити на 17 май 2016 г. от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата бяха застреляни. 

Бившият полицай ще отговаря пред магистратите в града под тепетата за предумишлено убийство, извършено с особена жестокост и с користна цел. Караджов искал да придобие имот на родителите си, съобщиха от държавното обвинение. 

Венцислав Караджов е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Той ще дочака в ареста старта на процеса. Обвиняемият многократно се опита да излезе от килията, но съдиите прецениха, че има достатъчно доказателства срещу него, както и че има опасност да извърши ново престъпление. 

Бившият полицай твърди, че е невинен и дори нарече разследващите "некадърници". 

 "Седем месеца гнусотия и фарс и непрофесионална работа на прокуратура и полиция. Държите невинен човек в затвора. Разбиха моя живот и този на семейството ми", заяви Караджов пред съдиите през декември м.г.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното престъпление е доживотен затвор без замяна. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини