Икономиката ни с най-нисък ръст в Югоизточна Европа. Преглед на печата

"Дума":

Икономиката ни с най-нисък ръст в Югоизточна Европа

Въпреки хвалбите на властта, че у нас имаме много висок растеж на икономиката, се оказва, че ръстът на стопанството ни всъщност изостава в сравнение с този на други държави в Югоизточна Европа. Икономиката на България е нараснала с 3,6% през второто тримесечие на годината в сравнение със същия период на 2016 г., отчете вчера с експресни данни НСИ. Въпреки че не всички държави от ЕС са представили експресните си данни за второто тримесечие на "Евростат", става ясно, че 7 страни са с по-висок от България растеж. Най-голям е растежът на Румъния - 5,7% на годишна база. С по-висок растеж са също Латвия - 4,8%, Чехия - 4,5%, Полша - 4,4%, Литва - 3,9%. Унгария има същия като размер растеж от 3,6% през второто тримесечие.

"Цанков камък".

"Сега":

Борисов: Искат да ни пришият Пеевски

Сблъсъкът между управляващите от ГЕРБ и опозицията в лицето на БСП и ДПС заради възобновения скандал около хидроенергийния проект "Цанков камък" се ожесточава все повече. Премиерът Бойко Борисов отдели специално внимание на политическата разпра на заседанието на Министерския съвет и отправи станалото вече традиционно обвинение към опонентите му, че искат да му "пришият" депутата от ДПС Делян Пеевски. И заподозря, че опозиционните партии вече готвят следващото си управление.

Акции и протести. 

"Сега":

Стотици протестираха срещу проверките на Валери Сименов

Стотици хора се събраха на протест в Слънчев бряг, предаде кореспондентът на Радио "Фокус". Хората са недоволни от начина, по който се извършват проверките в курорта. Според тях Слънчев бряг е място за забавления, а не е за хора от трета възраст. Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Хората се събраха пред дискотека "Bedroom", викайки "Оставка!".

Недоволните граждани се отправиха до входа на курортния комплекс и се върнаха до началната точка, като блокираха централния път на Слънчев бряг. Те носиха плакати с надписи "Г-н Симеонов от Вас ли да си търся заплатата?", както и туби от минерална вода, превърнати в мегафони.

Василеви. 

"Дума":

Дъщерята на Цветан Василев е обявена за общодържавно издирване

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Радосвета Василева, дъщеря на банкера Цветан Василев. Tя е обявена за общодържавно издирване, a от 15 август е с Европейска заповед за арест.

Обвинението срещу нея е за пране на пари в особено големи размери - 2 645 179 лв. Има разпореждане Василева да бъде задържана до 72 часа, като са изпратени две призовки на актуалния й адрес. Тя е трябвало да се яви пред разследващия орган на 2 и на 7 август. Установено е, че Василева живее на адреса, но от дълго време отсъства и призовките ги получава адвокат. По делото са изискани и приложени всички необходими справки от проведеното издирване в страната. Дъщерята на Василев напуснала страната точно преди година и до този момент няма регистрирано влизане. Затова е обявена за издирване.

Проверки.

"Монитор":

С над 100 млн. лв. скочиха оборотите по морето

С над 100 млн. лв. са се увеличили оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на Националната агенция за приходите (НАП) с касовите апарати, съобщиха от данъчната служба.

Сред местата с най-голям ръст на регистрираните в НАП приходи е Обзор - 149% повече спрямо юли 2016 г. В големите курорти също има повишаване на оборотите. Така например в Албена ръстът е 62% спрямо юли 2016 г., в Слънчев бряг - 10 на сто, а в Златни пясъци - 22%.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини