Емил Караиванов: Със загубата на Павел Бойчев част от Асеновград си отива завинаги

Напусна ни Павел Бойчев. Официалните справки сочат, че е именит с таланта и духа си спортист, станал републикански шампион по вдигане на тежести едва на 23 години. Това е човекът, участвал на две параолимпиади, а се е готвил и за повече. Силният му дух е описван много пъти и никога не е достатъчно.

Отвъд биографията на силен и талантлив спортист, Павел Бойчев беше и си остава един от знаците на несломимия дух. Той бе яркото доказателство, че няма предели на силата, когато желанието за живот, доказване и полезност за другите са по-силни от унинието след преживяно нещастие.

Повече от четири десетилетия, наричан топло от приятели и съграждани с бате Пальо или Павката, той бе неотменима част от доказателството за безгранични дух, воля и доброта. Управляваше с лекота инвалидния си скутер, придружаван тихо и неотстъпно от любимото му куче Зевс. Правеше го така ежедневно и слънчево, че никой не можеше да си представи как би изглеждал Асеновград без него: площадът, щанги залата, кафенетата и любимият му квартален клуб в Жорж махала. Беше неотменно съпричастен към успехите на всяко поколение спортисти, чак до днешните. Животът му бе учебник за любов и сила, в който най-прекрасното беше, че го съзнаваше като такъв.

Асеновградчани се разделят с легендата на духа и добротата Павел Бойчев. Разделяме се с един велик човек на спорта, духа и доброто. За всички нас той си остава почетен гражданин на Асеновград далеч не единствено протоколно и на книга. Остава в списъка на асеновградчани дали пример как се преборва нещастието, без да загубиш доброто и красивото в живота си, без да спреш да си полезен.

Със загубата на Павел Бойчев нещо от асеновградския делник ще си отиде завинаги. Но ние, асеновградчани, ще го пазим в духа си и няма да спрем да се съизмерваме с онова, което излъчваше. След новината за кончината му, един съгражданин бе написал „Шапки долу!„ Присъединявам изцяло се към този израз на респект, който Павел Бойчев заслужава от десетилетия.

Дълбок поклон пред опечаленото му семейство. Светла да е пътека му и мир на душата му.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини