Португалец ще е главен съдия на 66-та Международна колоездачна обиколка на България

Португалецът Луиш Лорейро ще е главен съдия от страна UCI/ Международния колоездачен съюз/ на 66-та Международна колоездачна обиколка на България. Тази година маршрутът на най-старото у нас велосъстезание ще е два пъти по-дълъг, затова и ще се проведе в два етапа, съобщиха организаторите от Български колоездачен съюз.

До края на идната седмица да бъдат обявени отборите, които ще се включат в състезанието.

66-та Международна колоездачна обиколка на България стартира в Първата си част от Северна България на 3-ти септември, като в I етап преходът е София – Троян, II етап Троян – Плевен и III етап Плевен – Свищов велосипедистите ще минат на 4-ти септември. Завършващият IV етап е Свищов – Елена на 5-ти септември. Тогава ще бъде обявено крайното класиране, а победителите ще бъдат наградени. На церемонията ще бъдат поканени да присъстват българите победители българи от предходни надпревари: Стефан Христов, Ивайло Габровски, Красимир Коев,Евгени Герганов, Димитър Господинов, Павел Шуманов, Христо Зайков, Валентин Живков, Петър Петров, Бойко Ангелов, Ненчо Стайков, Венелин Хубенов.

След ден почивка, стартът на Втората част на състезанието, което ще мине в Южна България, е на 7-ми септември. Тогава тръгва V етап от обиколката между Елена и Ивайловград, на 8-ми септември участниците ще минат през VI етап от Ивайловград до Стара Загора. Състезанието завършва в VII етап на 9-ти септември след като бъде изминато трасето от Стара Загора до Пловдив. В града под тепетата ще е и индивидуалното награждаване.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини