Мними полицаи измамиха две възрастни жени от Смолян

На 21.08.2017 г. в РУ-Смолян е получена жалба от 67-годишна жителка на гр. Смолян, в която заявява, че на 21.08.2017 г., около 14.00 ч., е получила телефонно обаждане, в което непознат мъж се представил за полицейски инспектор, като въвел тъжителката в заблуждение, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, че в момента на разговора се провеждат мероприятия за задържане на група телефонни измамници и трябва да предаде всички пари и ценности, които има. Тъжителката е предала сумата от 400 лева, 100 евро и около 25-30 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.
Втората жертва на измамниците е 78-годишна жителка на Смолян. Тя също е подала жалба в районното, в която съобщава, че на 21.08.2017 г., около 16.00 ч. е получила телефонно обаждане, в което непознат мъж се представил за полицейски инспектор, като въвел тъжителката в заблуждение, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, че в момента на разговора се провеждат мероприятия за задържане на група телефонни измамници и трябва да остави близо до къщата си всички пари и ценности, които има. Тъжителката е предала сумата от 2000 лева и златен накит. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР – Смолян за пореден път призовава младите жители на областта да предупредят своите възрастни близки за опасност от телефонни измами!
При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите!
Бъдете бдителни и не се доверявайте на непознати по телефона! Преди да предадете всичките си парите и ценности, свържете се с близките си или веднага позвънете на телефон 112, който е безплатен!

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини