Oчният специалист Ерай най-добрият аматьорски вратар в Кърджалийско

Oчният специалист д-р Ерай Дурмуш, който пази вратата на аматьорския отбор на „Докторите“, изпрати един изключително силен сезон. С блестящите си спасявания той  спомогна на отбора си да спечели много важни срещи. Особено отлично се представи на миналогодишния коледен благотворителен турнир на малки врати, където бе избран за най-добър вратар. Ерай Дурмуш направи много силно представяне и на благотворителния турнир на малки врати, за набиране на средства за лечението на 32-годишния Ердоан Хасан от Кърджали. Във всички двубои, той не допусна гол във вратата си, но отборът му отпадна от надпреварата след изпълнение на дузпи.

 „За мен е чест да пазя вратата на „Докторите. От детските си години обичам да играя футбол като вратар. Състезателната си кариера започнах още в отбора на гимназията в Измир. Пазил съм вратата на тима на „Тракийския университет в Стара Загора, чийто треньор бе доц. Георги Белчев, бивш футболист и капитан на ‚Берое““, казва д-р Дурмуш. Той уточни, че играл и в аматьорските футболни отбори на „Байкал“ (Широко поле) и „Мост“ (Мост). Любимите му отбори са турският тим „Бешикташ“, германския „Байерн“ (Мюнхен) и испанския гранд „Реал“ (Мадрид). Харесва играчи  като Христо Стоичков, Тиери Анри, феномена Роналдо, Кристияно Роналдом, Дрогба, а любимите му вратари са Оливер Кан, Буфон, Чех, Рюштю Речбер. В професията си има интерес към катаракталната хирургия и глаукомите.

Д-р Ерай Дурмуш е роден през 1980 г. в Кърджали. До 11-годишна възраст живее в Широко поле, след което се изселва в Република Турция заедно със семейството си. Установяват с средиземноморския град Измир. След като завършва средното си образовани се завръща в Родината си, за да следва висше образование. С отличен успех е завършил медицина в Стара Загора. През  2010 г. започва да работи като лекар ординатор в Очното отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Три години по-късно е специализант по „Очни болести“. Семеен, има една дъщеря.

Аматьорският отбор на „Докторите“ е сформиран през 2016 г. по идея на  д-р Тургай Мустафа, началник на отделение „Уши, нос и гърло“ в областната болница.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини