Паметникът на Иван Асен II сбира отново недоволни асеновградчани

    Асеновград подновява протестите. В призивите на инициативния комитет се подчертава, че тази неделя дават последна възможност на властимащите да потърсят "мирен диалог с недоволните". "Постарайте се, уважаеми, защото ако не го направите, формата на диалога ще я изберем ние, и не се знае кой от вас пръв ще падне от стола", апелират те към управниците.

    На протеста днес се очакват певицата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, за които бе съобщено, че идват да подкрепят протестиращите. В призива за участие има изрично обращение и към медиите: "Спрете да изкривявате недоволството на хората в посока етнически конфликт, саморазправа, лумпени, Петър Низамов и прочее. Казахме го ясно и многократно: Искаме ред и спокойствие, работещи институции, равни права и задължения за всички български граждани!"

    Сборният пункт, откъдето ще потегли протестното шествие, е паметникът на Цар Иван Асен II в центъра на града, часът 19:00.

    При участието си в Националната кръгла маса за интеграция на ромите в Асеновград, вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че "ангажиментите на държавата за решаване на проблема с етническото напрежение в Асеновград са изпълнени", поради което той не намира причина за нови протести. Вицепремиерът бе категоричен, че "процесите по етническо противопоставяне са овладени, полицията си е на мястото, няма криминални прояви, а Общината си върши работата." Въпреки това обаче голямата част от асеновградчани не са съгласни с него, тъй като смятат направеното за недостатъчно, и протестите в града се подновяват.

    Според анкетата на Asenovgrad.NET от гласували 159 до момента, 137 са на мнение, че протестните шествия трябва да продължат, като са посочили различни причини за това. На обратното мнение са едва 22-ма.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ре
      Реалист
      4 -1
      12:53, 27 авг 2017
      Съвсем накратко:Докога лице на протестите ще е Йордан Тодоров?!? Абсолютно некомпетентен и прост.Доскоро се изживяваше като мутра,а сега е най -големия "радетел" за права.В момента е с условна присъда. Много като мен,не излизат на протестите, заради него.По отношение на полицейската приемна-няма назначени нови полицаи-това е поредната лъжа.
    • 2
      Ас
      Асеновградчанка
      3 -1
      15:25, 27 авг 2017
      И друго да питам и аз: Докога с протести ще се "бори" безхаберието в една общинска администрация, в една държавна такава и как изобщо смятат протестиращите, че с неделни едно/двучасови сбирки, наричани от тях "протест", ще се случи каквато и да е промяна? Промяна се случва тогава, когато в управлението на дадена община, например, участват повече нормално мислещи хора, не алчни, не крадливи, не партийно пристрастни такива. Вместо да си губите времето в неделя вечер, вземете, че на изборите вкарайте повече нормални хора в ОбС, ама не в червените или сините, или други редовни редици, ами умни граждани и гражданки, да почнат те да "борят" ненормалността, тогава ще има смисъл.
      Първите един два пъти простест, о.к., имаше енергия и смисъл, но после такъв широкоспектърен протест - всеобхватен и необятен като проблеми, такъв станал вече дежурен, от него няма смисъл. Не обвинявайте хората, че не се включват, няма за какво в случая.
    • 3
      Ва
      Васил
      1 -2
      18:19, 27 авг 2017
      Аман от провокаторииии... То за някои и Левски е бил разбойник гонен от полицията... Мотото на всички, продължаващи протестите е: " Толкова години чакахме промяната и се питахме: " Няма ли някой да промени нещо?!?" ... Докато не осъзнахме, че този "някой", сме всъщност самите ние!!!" Там сме тази вечер...и не сме нито наркомани, нито алкохолици, както на някои им е угодно да ни покажат пред обществото.....Ние сме нормални хора, повечето родители, които искат децата им да живеят спокойно в нормална и правова държава...
      • Ре
        Реалист
        2 0
        14:16, 28 авг 2017
        Василев,кое е провокаторското,това,че показвам истинското лице на Йордан Тодоров, че доскоро биеше и изнудваше хора, че тогава за него нямаше закони и правосъдие.Сега се пръкна най-големия защитник на законността. Защо не казвам и една лоша дума за другите лица на протестите-явно умни,разумни и стойностни хора, желаещи реални неща.Последната глупост на Тодоров, казана на кръглата маса е,че според него циганите трябвало да бъдат изселени.Това са приказки на маса в кварталната кръчма,а не са за такъв форум.Само,че Тодоров е достатъчно тъп,за да прецени какво и къде да каже.И само не го сравнявайки този.........с Левски.
    • 4
      Ас
      Асеновградчанка
      1 0
      22:39, 27 авг 2017
      Лесното си избрал - не ти харесва и - провокатори. Само не се сравнявайте с Левски, ако обичате! И да питам след като се събудихте една сутрин и осъзнахте, че сте граждани, и ти, Василе, и другите като теб, протестъри, и след като осъзнахте, че всъщност този "някой", носещ промяната сте вие, какво последва? Какво променихте? Аз не знам кой и къде, не съм прочела някой да ви е наричал наркомани, алкохолици и др., но знам, че и аз, както и вие, както и всички впрочем, искат да живеят в нормална държава, обаче само ще те моля да ми изясниш тук, какво, освен че се събирате да походите в неделя, се случва? Къде, кого, как променихте? С безумни искания, лозунги и заплахи, които още тази вечер след като разтурихте сбора, вече нямат никаква стойност... та какво викаш променхихте? Сега какво да очакваме, след като никой не ви обърна внимание, няма и да ви обърне, очевидно (не съм разбрала кметът да е дошъл до вас, да поговори, да обещае)- та какво да очкаваме- да го свалите от поста с камъни ли? Да запалите общината ли? Много и силни и излишни приказки се изприказваха, изпонаписаха по фейсбуци и площади, но смисъл НЯМА!
    Последни новини