Тексас под вода след Харви (видео)

В Хюстън са паднали над 50 л. дъжд на кв. м. за последните 24 часа. Националният център по метеорология определи валежа като безпрецедентен

Най-малко двама души са загинали вследствие бурята. Спасителните екипи оказват помощ на хиляди попаднали от природното бедствие.

В неделя заради проливните дъждове бяха затворени стотици пътища, някои от които останаха под около три метра вода.

Две летища в Хюстън отмениха всички пътнически полети до второ нареждане. Съобщава се и за евакуирани болници.

Една от най-големите рафинерии в страната, която се намира в пострадалия район спря работа. 

Американският петролен гигант ЕксънМобил обяви, че преустановява дейностите си в комплекса си Бейтаун в Тексас заради тропическата буря Харви и причинените от нея наводнения, възпрепятстващи работата на инсталациите. Бейтаун е един от най-големите петролопроизводителни комплекси в света. Намира се на около 40 километра източно от Хюстън и произвежда 584 000 барела суров петрол дневно. Там работят 7000 работници.

В региона са мобилизирани три хиляди войници от националната и щатската гвардия. 

Властите приканиха хората да останат по домовете си, тъй като там е най-безопасно. Местни медии информират, че в южната част на града има множество изоставени автомобили и преливащи шахти, кадри показват улици като пълноводни реки.

Валежите се очаква да продължат. Полицията призова тези, които притежават лодки, да се включат в мащабните спасителни операции.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини