13 °C

Wizz Air остави 40 пътници с билет на летище София

Пътници на авиокомпанията Wizz Air останаха на летище "София". Това се случва за втори ден.

Причина са продадени повече билети от местата в самолетите, съобщи БТВ. Един от потърпевшите обяснява, че от компанията му предлагат обезщетение от 400 евро.

Тази сутрин 40 души не са се качили в самолета, въпреки че имат билет. С предимство са били настанени пътниците, които е трябвало да летят вчера. неприятният инцидент на 30 август бе с 23-ма, които били свалени в полседния момент от самолета за Лондон. Според пост в социалната мрежа " така щяло да е с всеки полет до 5 септември"

Свалянето на пътниците се обяснява с практика на авиокомпаниите да се презастраховат срещу празни седалки в самолета като продават повече билети отколкото са местата. Според Wizz Air случаите, в които абсолютно всички пътници с продадени билети се появяват на летището, са прецедент, пише news.bg. В такива случаи сред пътниците се избират хора на доброволен принцип, които да останат за следващия полет или последните чекирани не се качват в самолета. "Те се компенсират съгласно законодателството за правата на пътниците", обяснили от Wizz Air.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини