Под егидата на областния управител стартира второто издание на фото конкурса „Аз раста патриот“

Инициативата е породена от красотата и гордостта, която носят децата ни, обличайки народни носии и дрехи с фолклорни шевици на все повече събития. Инициативата цели да насърчи и призове все повече млади българи да почитат фолклора, да носят с гордост българска носия и да направят част от ежедневието си фолклорните ни мотиви.    
Конкурсът се провежда за втора поредна година. Идеята се зароди от журналистката Петя Гайдарова и още първото му издание бе подкрепено от областния управител Недялко Славов. Участваха 74 деца от цялата Смолянска област. Техните снимки бяха изложени в атриума на Областна администрация Смолян, където бе и паметното награждаване.
В конкурса могат да участват всички лица, които са пребивавали или пребивават на територията на Смолянска област това лято, с изключение на служители на Организаторите, техни роднини и членове на техните семейства.
Фотографии ще се приемат на имейл: governor@region-smolyan.org
Стартът на кампанията е от 04 септември 2017 г. Крайният срок за подаване на фотографиите е 00.00 часа на 15 октомври 2017 г.

Фотосите ще бъдат класирани от компетентно жури.
Победителите ще бъдат обявени и наградите ще бъдат връчени от областния управител на Смолян Недялко Славов в навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември 2017 г.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини