Мъск на Путин: Конкуренцията за превъзходство в изкуствения интелект може да предизвика Трета световна война,

Илон Мъск коментира думите на руския президент Владимир Путин за ролята на изкуствения интелект в достигането на световно господство. Според милиардера предприемач това може да доведе до Трета световна война. 

Конкуренцията за превъзходство в областта на изкуствения интелект на национално ниво може да предизвика Трета световна война, написа Мъск в социалната мрежа. Той пояснява, че войната може да се инициира не от страна на лидерите на страната, а от един от изкуствените интелекти, ако реши, че един изпреварващ удар е най-вероятният път към победата.

На 1 септември по време на открит урок Путин каза, че световен лидер ще стане тази страна, която постигне повече в развитието на изкуствения интелект. Той добави, че ако Русия стане такъв лидер,  "ще сподели тези технологии с целия свят" 

През август 116 експерти в областта на изкуствения интелект и роботиката изпратиха в ООН писмо с искане да бъде забранена разработката и използването на смъртоносно автономно оръжие.  Авторите на писмото нарекоха бойните автономни системи неправилни от гледна точка на морала.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини