Мис Америка 2018 има политически амбиции и критикува Тръмп за климатичните промени

Мис Америка 2018 е Кара Мунд - Мис Северна Дакота.

Кара спечели вниманието с критиките си към политата на Доналд Тръмп и по-специално изтеглянето на САЩ от Парижките договорености за климата. Красавицата в прав текст заяви, че решението на държавния глава да загръби мерките срещу климатичните промени, е грешка.

Конкурсът Мис Америка се състоя в Атлантик Сити и бе гледан на живо от милиони американци от цялата страна. 

„Решението беше грешно и лошо. Има доказателства, че климатичните промени са реално нещо и трябва да се говори по този въпрос“, каза новата Мис Америка. Тя не се страхува да изразява това си мнение:

„Мис Америка трябва да има позиции по такива въпроси“ и да ги отстоява.

Кара Мунд добави, че иска повече жени да заемат ръководни позиции в политиката.  Самата тя има политически амбиции и вярва, че един ден ще стане първата жена губернатор на Северна Дакота.

Мунд е роденa в Бисмарк, Северна Дакота. Завършва университета "Браун" през 2016 г. със специалност "Бизнес, предприемачество и организации. Планира да посещава Юридическия факултет "Нотр Дам", за да получи докторска степен. Мунд е роднина на Виктория Уудхул, първата жена кандидат за президент на Съединените щати.

Кара печели титли от дете - тя е "Малка мис Северна Дакота", "Мис Пре-Тийн Северна Дакота" и "Мис Джуниър Тийн Северна Дакота" и печели в "Изключителния тийнейджър 2010" на щата си и се състезава в Miss America's Outstanding Teen 2011.
 

A HUGE congratulations to @MissAmericaND, Cara Mund, our newly crowned #MissAmerica 2018! 👑

A post shared by Cara Mund (@missamerica) on

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини