22 °C

Асеновградчани: Контейнерите в града преливат

Какво се случва, защо съдовете за смет стоят непочистени с дни? Темата е една от най-обсъжданите сред асеновградчани както очи в очи, така и виртуално. Снимки с препълнени контейнери биват качвани една след друга във фейсбук групите, а коментарите под тях са повече от емоционални, но не в положителния смисъл. На кадрите се виждат преливащи контейнери и в крайни квартали, и на улици, намиращи се на пъпа на града. В същото време хората все по-често се оплакват, че засичат къде ли не новообразувани малки сметища. За част от тях Общината вече бе сигнализирана и последва ръчното им почистване. Че няма да се появят други обаче гаранция липсва.

Както е известно, в Асеновград в момента се изпълнява проект за воден цикъл на града. Със сигурност това е и една от причините достъпът на сметосъбиращата фирма да бъде затруднен. Но надали е единствената. Заради дейностите по проекта градът е с разкопани улици, а авариите на ВиК-тръбите следват една след друга. Така ако не всеки ден, то през ден много от кварталите остават без вода за часове. Същевременно движението на автомобили е истинско изпитание и за шофьорите, и за пешеходците, а прахолякът е навсякъде. На целия този фон, препълнените контейнери и миризмите, които се носят от тях се явяват дразнещ "бонус" за и без друго изнервените до крайност асеновградчани.

Припомняме, че довършителните работи на кръговото до пазара трябва да приключат до 11 септември т.е. до днес. Преминаването на автомобили по обходният път пък трябва да бъде възобновено до края на месеца. Обещанията са в началото на октомври трафикът на автомобили през града да се облекчи максимално.

Източник: asenovgrad.net

1 Коментар

Хороскоп за 18.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини