Хасковлийки на консултации в Розов кемпер, 30 минаха за ден

Изображение 1 от 5

    Десетки хасковлийки се възползваха от безплатните консултации в Розовия кемпер на фондация „Една от 8“. В него пътуват екип от специалисти, които помагат и предлагат различни услуги на диагностицирани хора с рак на гърдата или на техните близки.

    Предлагат се индивидуални информационни и практически консултации, индивидуални психологически консултации, техники за справяне със стреса, съвети за хранене по време на лечение, арт-терапии, групови занимания, съвети от професионален гримьор, раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата, кулинарен блогър пък сготви в кухнята на кемпера здравословна храна.

    Автомобилът пристигна в Хасково вчера и за около 2 часа беше позициониран на бул. „Сан Стефано“. От услугите на специалистите се възползваха между 20 и 30 жени, каза консултантът Диана Гунева. Тази сутрин Розовият кемпер беше позициониран на паркинга пред МБАЛ-Хасково.

    Розовият кемпер е част от проекта “Сърдечни приятелки”. В рамките на 6 месеца той трябва да обиколи 25 града в страната и главни онкологични болници. До момента са посетени 17 града, а следващата дестинация е Кърджали.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини