Хасковските ученици ще учат как да пестят тока с Иви и Енчо

Учениците от Хасковска област ще участват в уроците по енергийна ефективност, които EVN България ще проведе за девета поредна учебна година в училищата.

„Енергийните уроци” ще са в школата от всички 9 административни области, които се обслужват от компанията,освен Хасково и Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.

Програмата „Часът на Иви и Енчо“ е съставена от занимателни обучения за енергия и екология и обхваща общо 57 училища за над 12 000 ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас през предстоящата учебна 2017/18 година. Тя ще се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. За целите на обучението EVN ще предостави одобрени от Министерство на образованието и науката материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа.

И през новата учебна година в рамките на инициативата ще проведат различни конкурси с награди за участниците.
Целта е учениците по класове да представят идеи за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично.
Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления по образование.

До края на учебната година над 28 100 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Малинова
    6 -1
    14:31, 13 сеп 2017
    ЕВН да събира сметките на мангустите в "Република", които ние плащаме под формата на "технологични разходи", а не да харчи от парите ни за тия "благородни" цели... хахаха, ами то е нелогично - ЕВН има сметка от повече разподи, а не обратното! Лицемери!
  • 2
    Ер
    еро
    2 0
    20:34, 13 сеп 2017
    Евн техниците всеки следобед си пият бирата зад някое отворено табло уж че правят ремонт и профилактика и така отчитат дейнос и "гюнлюка" си върви. Другия месец вземе ли да спира тока уж поради профилактика да се знае че се дегустират домашните вина .
Последни новини