Гаф или не - всички говорят за Face ID в новия iPhone X (видео)

Новият Face ID на Apple iPhone X поддържа само едно лице. За сравнение Touch ID, методът за разпознаване на пръстови отпечатъци, използван в iPhone през последните няколко години, поддържа до 5 различни пръстови отпечатъка, което прави възможно все пак някой от семейството да получи достъп до смартфона ви.

Apple премахна напълно скенера за пръстови отпечатъци в iPhone X и разчита на Face ID. Компанията даже обяви, че шансът случайно лице да излъже Face ID е 1 на един милион, докато с Touch ID, това е 1 на 50 000.

Обаче точно на презентацията Face ID отказа да работи и с това едно лице, което му е дадено. Вицепрезидентът Крейг Федериги сътвори гафа на вечерта, като не успя да отключи телефона от първия път и трябваше да повтори опита. Не беше ясно дали Face ID просто не може да разпознае лицето му или дали става дума за друг проблем.

Мнозина поставят сега под въпрос доколко добре работи тази нова за компанията технология.

Оказва се, че при спиране на кадъра от вчерашната презентация се вижда каква е причината Face ID да не отключи първия апарат.

На екрана на смартфона пише "Your passcode is required to enable Face ID." - изисква се въвеждане на парола, за да се активира Face ID. Tова е стандартно съобщение и защитна мярка при всеки рестарт на iPhone досега. Първата демонстрация на въпросното отключване чрез разпознаване на лицето обаче не мина безпроблемно за Apple. И в крайна сметка сега всички говорят за Face ID в очакване на ноември, когато ще могат лично да се убедят работи ли или не работи. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини