Цяло училище в родопско село се включи в конкурса „Аз раста патриот“

    Конкурсът се организира за втора поред година и е за снимки на деца и възрастни с народна носия.

    Учениците от ОУ " Гео Милев“-село Грохотно, община Девин, се включиха в конкурса „Аз раста патриот“, изразявайки обичта си към родния край, местните традиции и обичаи.

    Малкият Айкут Къртъл е ученик във втори клас в училището в село Грохотно. Той обича да ходи на училище, защото там си изкарват весело с връстниците му, обличайки различни народни носии, което ги кара да се чувстват много специални и да усещат българския дух. Айкут мечтае хората около него да са образовани и добри, за да бъдат всички по-щастливи.

    И Ерен Селим учи във втори клас на ОУ " Гео Милев“-село Грохотно. Той изразява обичта си към фолклора, като свири на родопска гайда. Така той се чувства различен и създава добро настроение у хората. Като порасне, Ерен иска да стане народен човек, защото народният човек обича народа си и помага на всички.

    За конкурса продължават да пристигат снимки. Яница Иванова Славчева е на 7 години от гр. Смолян. Тя е едно прекрасно слънчево дете, което обича, както да пее и танцува, така и да чете книжки.

    Мая Красимирова Даскалова е на 13 години от гр. Девин. Тя обича да танцувам народни танци, а като порасне мечтае да стане архитект.

    Никола Георгиев Четроков е на 8 години от гр. Смолян. Той обича да пее народни песни и да рисува. Иска да стане певец и художник.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини