Видео показва разширените възможности на учебния изтребител 5-то поколение T-50A (видео)

T-50A е самолетът, с който се тренират пилотите за разширените възможности на 5-то поколение изтребители.

F-22 Raptor и F-35 Lightning II имат усъвършенствани възможности, които никога преди не са били използвани. Пилотите трябва да преминат разширено обучение, за да се възползват от тях.

Няма по-ефективен или достъпен начин от T-50A, когато става дума за тренирането на следващото поколение пилоти да летят, да участват в бой и да победят, твърдят създателите му. Самолетът е съвместна разработка на Lockheed Martin и Korea Aerospace Industries (KAI) за обучение на пилоти на американските военновъздушни сили (APT). Това е усъвършенствана версия на самолета T-50.

Прототипът T-50A бе представен през декември 2015 г. , първият изпитателен полет на първия T-50A бе през юни 2016 г. Втори T-50A извърши първия си полет на летище Сечон в Южна Корея през юли 2016 г. Медиите можаха да видят и заснемат T-50A едва преди месеци – през април 2017 год.

Ново видео, публикувано от Lockheed Martin показва полета и поразяването на цели от T-50A. За пилота това е реална битка, той лети над реален терен, само целите и стрелбата са симулация на реалните уреди в кабината.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини