Есенни празници Асеновград`2017: Нощ в музея и безплатен тур из изсторически обекти

С представяне на електронното помагало за библиотекари днес ще бъде даден старт на програмата на Есенните празници на изкуствата в Асеновград. С помагалото „Нови тенденции в управлението и услугите в обществените библиотеки в Испания и Финландия“ ще бъдат запознати читалищните библиотеки в общината. В 18 ч. в читалище „Родолюбие“ ще започне премиера на книгата на Ангел Кроснев „В утробата на замъка“, ще има и изложба на художника Владимир Кондарев.

Музейните сгради днес ще бъдат отворени за посетители до 01: 00 ч. Началният пункт на Нощта в музея е пред Историческия музей в 18: 00 ч. Оттам ще тръгне безплатен музеен тур по маршрути, включващи исторически обекти, църкви и музейни сгради. В 18: 30 ч. в Старинно училище „Свети Георги“ ще бъде открита гостуваща изложба от РИМ-Бургас „Те защитиха честта на България“. Следват концерт на музейната школа (18: 45 ч. ), откриване на изложба живопис на Геракси Гераксиев и Аспарух Сърбов „Завръщане“ (19: 30 ч. ) и концерт на Веселина Пашалиева – джаз квинтет (20 ч. )

С отворени врати тази нощ ще са Историческият музей, където гостува изложбата „Въоръжение и снаряжение от 4-ти артилерийски полк в Асеновград“, и Етногфаската къща, където можете да видите „Представителен градски бит от края на XIX и началото на XX век. "

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини