Дни на социалните услуги организират в Димитровград

 Дни на социалните услуги ще се проведат в Димитровград на 26 и 27 септември. Инициативата на Общината е за трета поредна година. Целта е потребители и ангажираните в социалния сектор да покажат постигнато в различните дейности, информират от пресслужобата на кметството.

Форумът тази година е под надслов „Актуално в социалната сфера“, като ще бъдат дискутирани основни теми, свързани с грижата за възрастните хора и хората с увреждания, както и със социалното предприемачество.

Намерението е да се сподели опит между доставчиците на социални услуги от цялата страна. В дискусиите ще участват експерти и представители на институции от София, Варна, Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Асеновград, Свиленград, Харманли, Любимец, Стамболово и Велинград,

Ще се включат и неправителствени организации като Национален алианс за социална отговорност, Национална федерация на работодателите на инвалидите, Сдружение „Шанс и закрила“, фондация „Подари усмивка“ и директори на социални услуги. Във работата на форума ще участват експерти от Министерство на труда и социалната политика, НСОРБ, Агенция за социално подпомагане и специалисти от ресорни отдели в общините.

10 са социалните услуги в община Димитровград, предоставяни чрез Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за възрастни хора с увреждани, Социално предприятие, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Дъга“, Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Център за обществена подкрепа, Домашен социален патронаж, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и клубове за хора от третата възраст, хора в неравностойно положение и специални потребности.

Шест социални проекта се реализират в момента. Това са „Приемна грижа“, „Топъл обяд“, „Център за интегрирани услуги – личен асистент, социален асистент и домашен помощник“, „Център за комплексни услуги“, „Център за ранна интервенция на уврежданията от 0-3г. " и „Обществена трапезария“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини