Възрастните в Старческия дом с нови легла от дарител

Изображение 1 от 5

    13 нови легла с матрици с повдигащ механизъм ще заменят старите вече амортизирани в Старческия дом на Кенана. Парите за подмяната са насочени от общината, след като там са получени от дарител-фирма от Хасково.

    Нуждата от нови легла е била отдавнашна, но от ръководството на дома са търсили дарител и съответно подходяща оферта за доставката на възможно повече мебели и матраци, обясни директорът Люба Евтимова. Във времето Дома е успявал поетапно да направи подмяна на част от леглата в стаите. Необходимостта от още нови легла обаче все била на дневен ред, затова с въпроса е запозната и Общинската администрация. В момента, в който там постъпило дарение от 2000 лева, със заповед на кмета Добри Беливанов сумата е насочена за нуждите на Дома на възрастните. „ Още в края на годината успяхме да договорим оферта с мебелна фирма за 150 лв. – легло с матрак с повдигащ механизъм и благодарение на това успяхме да направим подмяна в десет от стаите. “, посочи Люба Евтимова. На новата си придобивки много се зарадваха и техните ползватели-бабите и дядовците от 1-я и 2-рия етаж. „И старите не бяха лоши, но пружините на матраците бяха започнали да изскачат. Сега новите ще са по-меки и по-удобни“, радват се хората.

    На всички свои благодетели от Дома за стари хора пожелават да са здрави, да благоденстват за добрините и да не ги забравят.

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      То
      том сойер
      4 -2
      19:07, 21 сеп 2017
      Бих посъветвал директорката Л ЕФтимова чрез Общината да се свърже с МАЙКИТЕ организирали кампанията ПОДАРИ НАДЕЖДА ВМЕСТО ЦВЕТЕ и да измислят някаква КАМПАНИЯ и за старческия дом те имат опит в тази насока например ------Подари легло с матрак зарадвай старец----- мисля че добре звучи
    Последни новини