До 15 дни отварят минералната баня в Беденски бани

Изображение 1 от 2

    Общинската баня в девинското село Беденски бани е в активни ремонтни дейности, а кметът на Девин Красимир Даскалов и зам-кметът Солаков извършиха порверка.

    Банята беше затворена през юли от РЗИ Смолян след жалба.
    Кметът веднага достави на място цистерна, която да се свърже към шахтовия кладенец и басейна на банята. Целта беше да се осигури постоянна циркулация на водата, за да се нормализират показателите от лабораторните проби и банята да се отвори отново за хората, като функционира по нов начин, за да се ползва през по-голямата част на деня.

    „Установихме, че забавянето на включването на минералната вода към цистерната е поради специфичните водопроводни части, необходими за това. Към момента почти всички части са набавени, прокопани са каналите и от утре/б. а. – днес/, започва наместването и укрепването на цистерната и свързването на тръбите от шахтовия кладенец към нея. Усилено се ремонтира и тоалетната, като за това са ангажирани работници и техника от ОП " БКС ", обясни Даскалов.
    Общинското ръководство си е поставило за цел до 15 дни да приключат ремонтните дейности и се направят първите проби.
    „Надяваме се след това банята да заработи без проблеми, за да могат всички нуждаещи се, да се възползват от лековитата мощ на Беденската минерална вода“, каза още кметът на Девин.

    СмолянБГвести. нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини