12 °C

Млад баща обвини полицаи в брутален побой (видео)

Млад баща от Пазарджик обвини полицаи от Районното управление в града в брутален побой.

Светослав Петров разказа пред „Господари на ефира“, че е бил задържан с белезници и бит от униформените след получен сигнал за силна музика от апартамента му.

Мъжът празнувал с приятели раждането на второто си дете, докато 7-годишната му дъщеря спяла в съседната стая.

„Да имахме купон, но не сме били шумни. Слушахме музика от телевизора. Около 3 часа се позвъни на вратата, бяха двама полицаи. Изгасиха ми тока и ми поискаха личната карта, като ми казаха да сляза до патрулния им автомобил, за да ми съставят акт. Не се легитимираха", разказва Петров.

Той слязъл пред блока заедно с още няколко свои приятели.

"Полицаите ми казаха, че ще ми напишат акт заради високата музика, а аз им казах, че не съм съгласен и ще си потърся правата. Тогава един от полицаите дойде до мен, бутна ме и ми вика „Ти си бил много отворен“. Тогава ми каза да се кача в патрулката, сложиха ми белезници", допълва младият мъж. По думите му, един от неговите приятели е снимал с телефона си случващото се, но полицаите му взели апарата и изтрили записа.

Светослав Петров е откаран в Районното управление на полицията, където е оставен в една стая, но без да му бъдат махнати белезниците.

"Ритнаха ме и паднах на земята. Започнаха да се редуват да ме бият тези двама служители, които ме задържаха. В един момент съм загубил съзнание. Когато се върнах в съзнание, ме вдигнаха от земята, свалиха ми белезниците и ми дадоха документи, които да подпиша. Казах им, че 7-годишното ми дете е само вкъщи и трябва да се прибера. Без обяснения повече ме освободиха. Приятелите ми ме чакаха в районното, носиха ме на ръце до болницата. Лекарите искаха да ме хоспитализират, но аз отказах, защото трябваше да се прибера при дъщеря си", каза още потърпевшият.

Младият мъж вече е подал жалба в прокуратурата.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че по случая е назначена вътрешна проверка и предстоят разпити на полицаите.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    A бе като го гледам и слушам - има логика в действията на полицията. Ама така да действат и в циганската махала с джамията на Пазарджик от която с години се нарушават децибелите!
Последни новини