Калояна Налбантова спечели злато в надпревара и с 13, и с 15 – годишни бадминтонистки

Състезателка на КФВС „Атлет“ Калояна Налбантова се доказа като най-добра едновременно и при 13 и при 15-годишните бадминтонистки.

Четири състезателки от клуба участваха на турнир в Пазарджик за деца до 13 и 15 години – Калояна Налбантова, Михаела Чепишева, Елеонора Иванова и Цветина Попиванова.

При регламент в групите „всеки срещу всеки“, така наречената „въртележка“ изигра лоша шега на Михаела Чепишева, която победи сочената за фаворит Михаела Златанова от домакините, но падна от по-слаб състезател. Това даде шанс на Калояна Налбантова да покаже на какво е способна и тя се възползва по най-добрия начин. Така освен в своята си възраст, Калояна се окичи със злато и при „какичките“.

Три от момичетата са над 13 години, затова и двете двойки Калояна – Елеонора и Михаела-Цветина се състезавахапри по-големите. Отново „въртележка“ стана причината Миша и Цвети да станат трети, въпреки, че победиха в пряк двубой Калояна и Ели.

Поради ангажименти на треньорите им, момичетата участваха сами на турнира и разчитаха на наученото до момента и собствените си сили. С отличното си представяне те доказаха, че с тях е работено здраво.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини