„Дани и Деси“ с награда от Китай, от днес с безплатни представления по селата

Изображение 1 от 3

    Трупата на хасковския театър „Дани и Деси“ се завърна от Китай с награда от правителството на източната държава. Театърът участва в Международния фестивал „Пътят на коприната“. Пътуването бе осъществено с помощта на Национален Фонд „Култура“ и Община Хасково, в чийто културен календар „Дани и Деси“ редовно присъства. След завръщането си театър „Дани и Деси“ започва работа по проекта „Пеперудено пътешествие“.

    Проектът е спечелен с конкурс към министерството на културата и е с негова финансова подкрепа. В селата около Хасково ще бъдат представени 8 безплатни спектакъла „Пеперудена магия“. Трупата благодари на община Хасково за съдействие то с организирането на превоза между селата, така че всички деца от селата около Хасково да гледат безплатно спектакъла като подарък за началото на учебната година.

    През новата учебна година 2017/2018 трупата продължава своята дългогодишна традиция за безплатни спектакли за децата. Проектът е озаглавен " Пеперудено пътешествие“, а целта е представянето на спектакъла в рядко населените райони на Област Хасково. Там децата ще се докоснат до истинско професионално куклено изкуство. Ще се срещнат с чистия български език и с известната авторка на съвременна детска литература Мая Дългъчева, една от знаковите авторки на „Първите седем“.

    Днес спектакълът ще бъде представен в Малево, Книжовник, Конуш и Козлец.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини