Екоинспекцията в Смолян санкционира 13 предприятия за нарушения в отпадните води

 13 обекта са санкционирани във връзка с нарушаване на екологичното законодателство в сектор „Води“ от началото на 2017 г. , съобщиха от прсецентъра на РИОСВ Смолян.

При проверките експерти на екоинспекцията са съставили актове за административни нарушения на четири обекта, а на други девет има наложени и действащи текущи месечни санкции.

Установено е, че по някои показатели заустваните от дейността на предприятията води надвишават определените в разрешителните емисионни ограничения. Санкционираните обекти са от добивната, преработвателната и хранително-вкусовата промишленост – производство на млечни и рибни продукти.

В резултат на осъществения от инспекцията превантивен и текущ контрол се наблюдава намаляване на броя санкционирани обекти в сравнение с миналата година. Подобрената работа на пречиствателните съоръжения на обектите и тяхното поддържане в техническа и експлоатационна изправност значително е намалило вредното въздействие върху околната среда. За предотвратяване на нарушения, водещи до замърсяване на водни обекти, РИОСВ – Смолян продължава да осъществява засилен контрол.

СмолянБГвести. нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини