Представиха Марсианския базов лагер (видео)

Mars Base Camp е предназначен да осигури първата мисия на човечеството на Марс. Lockheed Martin представи концепцията си за изпращането на хора на Червената планета в рамите на десетилетие.

Никога досега не е имало технология, ноу-хау и обществен ентусиазъм, за да отидат хората на Марс. Космическият кораб „Орион“ на НАСА ще отведе хората в дълбокия космос. Но той трябва да бъде част от по-голяма система, за да отиде на Марс.

Базовият лагер на Марс ще даде възможност на учените / астронавтите да управляват редове и дронове на повърхността в реално време.

Това ще помогне за по-доброто изучаване на Червената планета. И може би – да отговорим на фундаменталните въпроси: „Откъде сме дошли? Къде отиваме? Сами ли сме?", казват създателите на концепцията.

В момента върви състезание между най-добрите в космическите технологии за колонизирането на Марс. Кой първи ще стъпи там?

Той ще трябва да пътува три години до Марс, затова въпросът с провизиите и условията за живот са първостепенни. Базата ще трябва да носи и много научна апаратура.

Mars Base Camp е орбитална мисия с четири главни сектора. Има четири големи соларни зони за получаване на енергия, две криогенни реактивни степени и два резервоара с течен кислород и течен водород. Соларното електрическо задвижване е ключов момент в концепцията на Lockheed Martin. То се базира на технологията, която вече е се използва на сателитите.

Шестима астронавти ще имат на разположение две обитаеми зони с помещения за спане, хранене, упражнения.

Между модулите е разположен корабът „Орион“, който е команден център за комуникация и навигация.

„Орион“ вече се тества и скоро ще замине на триседмична мисия в орбита, при която ще бъдат тествани всички системи на корана. Следва изграждането на гейт в орбита, който да осигури транспорта до Луната. Едва след това ще стане възможна мисията Mars Base Camp.

Основните компоненти на Mars Base Camp ще бъдат изстреляни поотделно. Някои от тях ще бъдат предварително разположени в орбита около Марс. Други ще бъдат сглобени в окололунното пространство за пътуването до Марс.

Във второто видео – наскоро приключилата симулация за отглеждане на растения в космически условия за бъдещите колонизатори на Марс.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини