Разследват ужасяваща смърт в пловдивско село

Убитата 80-годишна жена в село Скутаре, обл. Пловдивска и мъртвият извършител – нейният съпруг на 89 години били открити от сина им. В Окръжна прокуратура – Пловдив се води досъдебно производство за убийството.

Сутринта на 26.09.2017 г. синът на починалите посетил помещението, в което живеели родителите му – в близост до неговата къща в с. Скутаре. След като успял да отвори вратата, намерил в леглото трупа на майка си в с видими рани по главата, както и баща си, който бил в безпомощно състояние, облегнат в дъното на помещението, като все още имал жизнени функции. Той веднага подал сигнал на телефон 112.

Пристигналият екип на спешна помощ констатирал настъпване смъртта и на възрастния мъж.

Екип от разследващи посетил мястото на инцидента. При огледа на местопроизшествие било открито оръдието, с което е била умъртвена възрастната жена – част от ресьор на автомобил. Извършени били съдебно-медицински, биологична и химическа експертизи, като е назначена и ДНК експертиза. По тялото на мъжа са установени пръски от кръвта на съпругата му.

Установено е, че ударите с описаното оръдие, причинили смъртта на 80-годишната жена, са били нанесени от съпруга на пострадалата.

В кръвта на мъжа е открита концентрация на алкохол от 4.96 промила. Заключението на медиците е, че това в съчетание със стреса от извършеното, е довело до настъпване на смъртта му. По неговото тяло не са били установени следи от насилие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини