Децата от ЦНСТД изпратиха благодарствено писмо до д-р Бойлова

Изображение 1 от 6

    Благодарствено писмо изпратиха децата от Центъра за настаняване от семеен тип и техните ръководители до Управителя на МБАЛ – Първомай д-р Румяна Бойлова. В него те благодарят за организирания от управителката и екипа ѝ отдих в базата на болничното заведение.

    Думите са малко, за да изразим нашата благодарност, добре че ви има, се казва в писмото.

    В началото на месец юли базата на „МБАЛ – Първомай“ ЕООД в с. Стойките, община Смолян отвори вратите си за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца / ЦНСТД / Първомай.

    В продължение на една седмица 11 деца и техните ръководители прекараха незабравими дни в Родопа планина, където беше осигурен пълен пансион за всички, разказа директора на ЦНСТД Росица Качарова.

    Незабравими ще останат за тях миговете сред прекрасната природа на Родопите. Момчетата и момичетата взеха участие в множеството походи, браха горски ягоди, сплитаха венци, събираха шишарки и мъхове и изработваха от тях различни декорации и сувенири. Децата получиха шанса да посетят архитектурния шедьовър с. Широка Лъка, където разгледаха етнографския музей. Любуваха на Смолянските езера и заобикалящата ги природа, влязоха в няколко пещери, качиха се до връх Снежанка, разгледаха Обсерваторията на Рожен.

    Всяка сутрин децата се закаляваха с бягане сред природата и тибетски упражнения за релакс, водени от инструктор. Вечерите протичаха в смях и забавление, с танци и състезателни игри, Празник на таланта и много други. Лагерният огън сложи край на това невероятно преживяване, а децата се завърнаха у дома с прекрасни спомени.

    Всичко това децата дължат на хората от МБАЛ – Първомай и най-искрено им благодарят за всеки прекрасен миг.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Аб
      АБВ
      3 -3
      15:38, 6 окт 2017
      Е че как няма да е!Болницата плаща циганетата да почиват!
    • 2
      Хх
      хх
      1 -1
      18:17, 8 окт 2017
      Да се обезпаразити веднага почивната станция! Другият път като решите да правите добро, помислете и за децата-българчета с един родител или за социално слабите пенсионери от града!
    • 3
      Въ
      възмутен
      1 -1
      22:11, 8 окт 2017
      Как не ви е срам! Раждане на увредено дете може да случи на всеки , всички ние трябва да помагаме на тези деца! Но тъпия първомайски селски манталитет никога няма да умре ! Възмутен съм меко казано, поне не пишете, че се излагате страшно !
    Последни новини