Станка Златева със златен пояс и теле от турнира по борба в Симеоновград

Изображение 1 от 5

    След оттеглянето си от състезателната кариера, легендата в българската борба Станка Златева отново излезе на тепиха днес. Носителката на два сребърни олимписки медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка се включи в четвъртия Международен турнир „Шестте великденски ангела“ в Симеоновград. Тя беше предизвикана да излезе на спортната арена от състезателката по самбо, борба и джудо Мария Учкова. Очаквано Златева надделя над съперничката си, туширайки я няколко пъти. В схватките неволен участник стана и реферът Стоян Чобанов, който също беше тръшнат на земята демонстративно. Насъбралите се спортни фенове около спортния подиум в центъра на Симеоновград разгорещено коментираха, че Златева нищо не е забравила от борбата, въпреки че от 3-4 г. вече не се състезава.

    С победата си Станка Златева заслужи златния пояс на турнира и 150-килограмово теле. Опонентката ѝ Мария Учкова остана втора и получи сребърния медал при жените, както и парична награда.

    Самата Станка Златева пък връчи приз с името си за „най-добър състезател на турнира“ на боркинята Димитринка Сергеева, която е състезателка на хасковския клуб по борба „Ангел войвода“ и бивша възпитаничка на симеоновградския клуб „Вълко Костов“. В същата възрастова група – на кадетките, сребърен медал получи Силвия Митева.

    Златен медал при момичетата получи възпитаничката от клуба-домакин Минка Розалиева. Сребърното отличие отиде при съотборничката ѝ Клаудия Колева. Трета е Меган Димчева.

    Първенец при мъжете в абсольотна категория е хасковлията Георги Димитров, който получи голямата награда – 300-килограмово теле. В заключение на турнира от ръководството на Българската федерация по борба Станка Златева връчи златен пояс за изключителен принос в спорта на местната боркияна Ива Бонева, която приключи спортната си кариера.

    Събитието в градчето край река Марица уважиха областният управител на Хасково Станислав Дечев, заместникът му Ангел Божинов, депутатите от Хасковския регион – Георги Станков, Павел Шопов и Никола Динков. Сред зрителите бяха и редица спортни знаменитости като Станчо Колев – спортист на столетието на Стара Загора и двукратен вицешампион от Летните олимпийски игри в Рим и Токио, генерал-майор Нонка Матова, която е именитост в спортната стрелба, политик и общественик.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ле
      Леон Даниел
      10 -2
      19:18, 8 окт 2017
      АНЕТКЕ всичко хубаво ама това дето си писала генерал Н мМатова си е чиста проба лъжа Тая жена си беше съзтезател по стрелба и лакеите и присвоиха такова звание то е лъжовна както и званието полковник на ЛИЛИ ИВАНОВА Званията в милицията- полицията отдавна са ликвидирани така че БАТ БОЙКО и останалите като него са обикновени личности
    • 2
      Ео
      ЕО
      13 -2
      19:25, 8 окт 2017
      Симеоновград е старото име на града,новото е Сан Пауло..Моля поправете си текста
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      12 -2
      19:28, 8 окт 2017
      "Абе много съгани в таа трабуна ,би"!
      Баси ,****** до ******а. Неолибералната политика на щатите.
      • Ма
        мастикаджия
        14 -2
        19:30, 8 окт 2017
        Брей ,тая **** всичко цензурира ,бе!Кога думата - м-а-н-г-а-л е мръсна дума?
    • 4
      Iv
      Ivo
      9 -1
      20:56, 8 окт 2017
      В тоя град само ******и ли останаха, ега си, хубава инициатива и на снимките само орки, отзад се вижда блока, където съм израстнал, хубави и щастливи детски години.......все пак браво за турнира!
    • 5
      Ро
      Родино мила
      12 -3
      07:56, 9 окт 2017
      Жална ни майка,само тъмнокожи субекти навсякъде по всяко време,това ли ни очаква за бъдеще Господа управляващи???
      Защо НАП,Полиция и Прокуратура не отидоха на това място и един по един от публиката да бъдат проверени за платени данъци,вода,ток и т.н. Поне ако не друго щяха да влезнат малко пари в хазната от която въпросните тъмнокожи субекти ежедневно точат за сметка на белокожият Български народ!!!
      Нямам нищо против Циганите но,след като се наричат Българи да спазват правилата и законите като такива:
      Да знаят Български език
      Да не правят по 10 деца без да могат да ги гледат и да точат системата от Социални помощи и т.н.
      Да си плащат данъците и глобите
      Да работят 8 часа на ден
      Да живеят в законни жилища
      И куп куп други нормални за България неща които спазва всеки един гражданин..
      • Чи
        Чичо ЦОНЧО
        3 -2
        14:11, 9 окт 2017
        Ами правете и вие българите по 5,6 деца и не бягайте в чужбина да работите,ами се борете за по-добър живот в България!Бъдете единни и сплотени като циганите,гърците,сърбите,турците,румънците,ама сте страхливи роби и затова ей така ще ви мачкат управляващите некадърни крадци от парламента!!!!Циганите не са виновни!!!!НЕ Е ВИНОВЕН ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА,А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА,ГЛУПАКО!!!!!
    Последни новини