Няма реално отпаднали ученици, подлежащи на задължително обучение

Не може да бъде даден точният брой на учениците „върнати в клас“ в община Първомай към момента. Антоанета Кръстанова, ст. експерт в Регионалното управление на образованието Пловдив, обясни, че предстои да бъдат обработени всички протоколи от посещенията на адрес и обеща след това да бъде дадена подробна информация за състоянието на обхвата на учениците в задължителна училищна възраст.

По информация, получена от РУО – Пловдив, на територията на община Първомай подлежащи на задължително обучение, но необхванати към началото на месец септември са 496 ученици. Всички са посетени от членове на 3-те екипа за обхват по настоящ адрес към 21.09.2017 г. Все още не са обработени в системата данните от всички протоколи, но видно от наличната извадка е, че повече от половината ученици са заминали за чужбина със своите родители. Тази информация е получена от близки или съседи.

Няма реално отпаднали ученици, подлежащи на задължително обучение в общината. Към тези, които до момента на проверката не са били записани в детска градина или училище, са предприети незабавни мерки и със съвместните дейности на различни институции е получено уверението на родителите, че децата ще посещават съответна образователна институция. Някои родители са изтъкнали финансови причини, но след намесата на социални работници и тези ученици ще посещават училище.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини