440 844 лева най-скъпата кола на софийския автосалон. Преглед на печата

"24 часа"

440 844 лева най-скъпата кола на софийския автосалон

23-ият софийски автосалон, който е най-големият в историята и се очаква да бъде и най-посетеният, по традиция ще предложи и автомобили, които обикновеният човек може само да снима. От 218-те експоната в 6-те зали на "Интер експо и конгресен център" се открояват няколко суперколи с цени, колкото на масивни къщи в Бояна.

Най-скъпата кола на тазгодишното изложение струва точно 440 844 лева с ДДС. Толкова трябва да плати всеки, който иска да има луксозен всъдеход Range Rover SVAutobiography. Този Range Rover разполага с огромен V8 бензинов двигател с компресор суперчарджър. Използван за първи път при Range Rover Sport SVR, агрегатът с обем 5 литра постига максимална мощност от 550 к.с. и въртящ момент от 680 Nm, налични в диапазона 3500-4000 об./мин. Интериорът на Range Rover SVAutobiography предлага фини перфорирани кожи на италианска компания за мебели за тапицерията. Има и апликации от скъпо дърво, много алуминий и хром. Задните седалки са истински кресла и са две.

Пред тях има сгъваеми масички с електрическо задвижване. Столовете са масажиращи се с накланяне до 17 градуса и допълнителна подпора за краката. Отзад имаме хладилник, мултимедия и поставка за бутилка с шампанско. Аудиосистемата с 29 говорителя е направена от Meridian.

"Труд"

Берлин праща втори офицер в МВР

Вътрешното министерство на Германия ще изпрати втори свой представител в българското МВР, който ще подпомага страната ни по време на председателството на Европейския съюз (ЕС), пише в. "Труд". 

Този служител ще координира инициативите, свързани със сигурността в района на Западните  Балкани.  Тази новина съобщи държавният секретар във Федералното министерство на вътрешните работи на Германия д-р Емили Хабер по време на работната среща с Цветан Цветанов - председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС и председател на ПГ на ГЕРБ.

"Стандарт"

10 патрона за съдия бракониер

Съдия от Ловеч беше спрян с 10 патрона след бракониерски нощен лов. Иван Иванов се возел в джипа на криминално проявения Васил Василев, който отказал да спре на полицейска стоппалка в района на плевенското село Бохот. Патрулът се усъмнил, защото колата се въртяла в кръг със загасени светлини, но с включен боен фар, което било похват на авджиите бракониери. Последвало бясно преследване като в холивудски екшън. Полицаите стреляли 8 пъти със стоппатрони. След това изстреляли 2 бойни куршума в гумите. При задържането Иванов не казал, че е магистрат, а и нямал никакви документи. Униформените открили в него черна маска с прорези за очите и устата, което още повече ги озадачило. В джипа имало и две пушки с над 100 патрона, които били собственост на Василев.

"Монитор"

С 20% скачат оборотите на заведенията за Вси светии

С 20% скачат оборотите на заведенията в столицата покрай католическия празник Вси светии, който се чества на 31 октомври. Това съобщи за "Монитор" Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация-София.

По думите му българите проявяват интерес към определен тип заведения в централната част на столицата. "Все пак това не е традиционен български празник. Не съм убеден, че има покачване на цените, по-скоро резервации за места", уточни той като добави, че всяка година има активизация на хората, като на всеки празник.

"Сега"

И Еврокомисията се притесни от бързия ръст на заплатите у нас

Заплатите в България растат много по-бързо от производителността на труда. Това се посочва в публикувания вчера годишен доклад на Европейската комисия "Развитие на трудовия пазар и работната заплата в Европа". За периода 2014 - 2016 г. в 17 държави от ЕС ръстът на заплатите изостава от този на производителността, но в България, както и в балтийските републики и Словакия възнагражденията са нараснали изпреварващо. Според Еврокомисията това създава риск от по-голяма инфлация. Все пак от ЕК отчитат, че у нас неравенството в заплащането е най-голямо.

"Дума"

Патриотите щели да мачкат ДПС като "вонящи тахтаби"

ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби ( бел. ред. - дървеница на турски), които щъкат нагоре надолу, много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме. Заплахата отправи вчера Валентин Касабов от ОП. Тези заявления, тази турска мъзга сме я слушали и мирисали години наред, продължи той. Недоволството му беше предизвикано от думите на Мустафа Карадайъ, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава целият кабинет. "Националистите участват във властта, без да има нужда от тях. ГЕРБ упорито се опитват да ги легитимират. Това е власт, която заплашва и поставя ултиматуми не само на медии", подчерта лидерът на ДПС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    МАНГО
    2 0
    20:36, 14 окт 2017
    Бе къде беше еврокомисията, когато 20 години заплатите умишлено се държаха ниски? Къде беше, когато над 20 години се извършваше геноцид спрямо населениено тук?
    За един приятел питам!
Последни новини