Най-малките Смирненци вече са рицари на училището

    136 първокласници от Хасковското Основно училище „ Христо Смирненски“ са вече рицари на школото. Те бяха положени в званието на официална церемония, която училището организира от няколко години. Полагането в званието „Смирненец“ винаги е много вълнуващ празник не само за най-малките ученици, но и за техните родители.

    Церемонията започна с тържественото посрещане на училищното знаме.

    Директорът на елитното училище Венко Точевски се обърна към първокласниците първо с комплимент, че са най-красивите малки ученици в целия град, облечени в училищните си униформи, които ги отличават от всички останали първолаци. Той им пожела весели игри в школото, но и бъдат старателни в часовете и отговорни към уроците.

    След това децата пристъпиха към клетвата, за да получат званието „Смирненец“. Пред всички присъстващи я изрекоха на глас. В нея те обещаха да учат и пишат редовно домашните си, да уважават родителите, учителите си и другарчетата си, да пазят училището си чисто. А техните класни ги положиха в рицарството на знанието, като ги докоснаха с цветни моливи.

    Представител на всеки от 6-те първи класове, подпечата от името на съучениците си тържественото обещание с палец.

    Клетвеният лист беше предаден на директора, който съобщи, че ще бъде поставен във фоайето на училището докато днешните първолаци не станат седмокласници. Тогава ще бъде направена и равносметката колко от дадените обещания са изпълнени. „Аз обаче не се съмнявам, че всичко, което обещахте днес, ще го направите“, обърна се към най-малките възпитаници на училището Венко Точевски и ми напомни, че от днес нататък с полученото звание те стават едно цяло с големите школници, а да са „Смирненци“ трябва да казват с гордост.

    Веселата част на празничната церемония продължи с изпълненията на вокалната училищна група с ръководител Румяна Георгиева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Би
      бивш смирненец-воевода!
      5 -2
      13:37, 13 окт 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ас
      АСКУВЛИЯ
      7 0
      08:23, 14 окт 2017
      Защо пълните главите на децата с глупости, думата рицар, както и значението и нямат нищо общо с нашата култура, имат общо с историята ни, побеждавали сме ги много пъти, тези победи не могат да бъдат забравени и французите до ден днешен се месят по един пагубен начин за бъдещето на България, припомнете си кой затвори 2 реактора от АЕЦ Козлодуй, така че спрете се с тези "рицари", явно не разбирате какво правите!
    • 3
      Ве
      Весо
      1 0
      10:09, 15 окт 2017
      Майко мила каква са тия страшилища с моливите плашат децата ужас.
    Последни новини