Продължава набирането на социални асистенти в Димитровград

Продължава подбора на кандидати за социален асистент в Димитровград. То се извършва по проект, спечелен от община Димитровград. 38 трябва да бъдат одобрените лица, които ще преминат тримесечен курс на обучение, информира ръководителят на проекта Антоанета Шаркова. С избраните социални асистенти ще бъдат сключени трудови договори за 12 месеца, те ще получат документ за придобиване на част от професията.

В рамките на тази разработка се предвижда създаването на Център за комплекски услуги, където ще работи екип от специалисти в различни области, според подребностите на потребителите. Те са деца и възрастни с увреждания, като целта е да се подобри качеството им на живот и възможностите за трудова заетост. 

Предстои до края на месец октомври да започне набирането и на потребителите на услугите към Центъра. Там ще предлагат психологическа, логистична, физическа подкрепа, информация и професионална квалификация и др., поясни Шаркова.

Проектът стартира през юли 2017 година. Общата стойност е 378 649 лв., които са безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд. Продължителността е 18 месеца, т.е. до края на 2018 година. Центърът за социални услуги ще се помещава на ул."Вл.Поптомов" №1, сградата на бивша ясла. В момента там тече ремонт и обновяване на помещенията.

Документи на кандидати за социални асистенти се приемат до 23 октомври на гише №6 на първия етаж в сградата на Община Димитровград. Информация на телефони – 0391/68 280, 0391/68 250, 0391/68 232.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    кандидат
    0 0
    18:21, 13 окт 2017
    Кандидатите безработни ли трябва да са? Може ли да си имат основта работа и даработят като втора?
Последни новини